Cele mai importante minerale pentru organism

Posted by: | Posted on: ianuarie 18, 2015

indexOrganismul fiecaruia dintre noi poate fi cu usurinta comparat cu o constructie colosala. In aceasta cladire cu o sumedenie de etaje si mai ales incaperi, lucreaza milioane de celule cu diferite functii. Pentru ca acesta sa-si fata treaba cat mai eficient si rapid, este nevoie de cateva suplimente motivationale, pe care le vom numi, enzime, minerale si vitamine. Daca enzimele sunt substante endogene, adica produse se organism, atunci mineralele si vitaminele sunt sunt substante exogene pe care noi singuri le oferim corpului nostru. Neglijarea furnizarii acestor materii atat de importante duce la scaderea randamentului si mari dezechilibre pe care constructia de care vorbeam, poate sa le sufere.

Cred ca fiecare dintre voi si-a dat seama de mica mea personificare de mai sus si de faptul ca astazi vreau sa va vorbesc despre cat de importante sunt mineralele si ce s-ar intampla cu organismul nostru in lipsa lor. Mai intai de toate, hai sa vedem care ce subsante se incadreaza in aceasta categorie atat de indispensabila vietii. Calciu, magneziu, fierul, potasiul, zincul sunt doar cateva dintre cele mai importante minerale de care organismul nostru are nevoie in mod continuu.

Printre cele mai importante functii ale acestora se numara si:

  • functionarea optima a inimii, aici o actiune importanta o are magneziu si potasiu
  • dezvoltarea si mai ales functionarea in limite normale a sistemului locomotor, locul dominant fiind ocupat de caliciu
  • initierea proceselor de antioxidare si detoxifere, intervenind aici cu mare succes zincul
  • mentinerea echilibrului homeostatic, actiune complexa la care intervin toate mineralele.

Daca ar fi sa intram in amanunte atunci ar trebui sa scriem zeci de articole speciale bazate pe beneficiile fiecarui mineral in parte. Dar pentru ca timpul nu este mereu de partea noasta, vreau sa trecem in revista care sunt si cele mai grave probleme pe care lipsa mineralelor le poate provoca:

  • grave afectiuni cardiace, de la simple variatii ale frecventei si tensiunii pana la fatale aritmii
  • anemie, deficite de coagulare si scaderea sistemului imunitar
  • osteoporoza, dezvoltare osoasa anormala, teanie
  • afectiuni hepatice si renale grave provocate de lipsa eficientei procesului de detoxiere

Si de data aceasta lista ar purea continua dar ma opresc aici, incurajandu-va sa va protejati sanatatea. CaliVita va ofera o sumedenie de produse naturiste ce contin cantitatea zilnic necesara de minerale. Sunt eficiente, nu au efecte adverse iar beneficiile le puteti vedea imediat. Astfel daca tii cu adevarat la organismul tau, nu-i ignora suferinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>