Sfaturi contra raului de miscare

Posted by: | Posted on: iunie 20, 2013

dasdaIndiferent de transport, este acelasi lucru – o senzatie neplacută de disconfort, numita rau de miscare, care poate fi de mai multe feluri : raul de masina, rau de mare, boala de aer. Acesta se instaleaza in momentul in care creierul primeste informatii gresite despre mediu . Pentru a mentine corpul in echilibru, sistemul nostru senzorial aduna in mod constant informatii despre mediul inconjurator si le trimite la urechea interna, unde informatia este analizata inainte de a trece spre creier.

Atunci cand sistemul de echilibru observa o discrepanta intre ceea ce urechile si ochii simt , se poate produce rau de miscare. Raul de miscare este mai frecvent la copiii al caror mecanism de echilibru este mai sensibil decat la adultii. Cei mai multi oameni incep sa sufere mai putin de aceste simptome , pe masura ce imbatranesc. De obicei, la sfarsitul calatoriei aceste simpotome dispar rapid.

Raul de miscare apare atunci cand canalele grizonat-circulare , mecanismele interioare de echilibru ale urechi sunt perturbate. Ochii se obisnuiesc cu miscarea, dar nu si urechile . In forme mai usoare , se produce un discomfort sau o durere de cap. In cazurile severe apare greata , transpiratiile si varsaturile , care continua pana ce miscarea inceteaza. Aerul inchis , stomacul plin , vazutul sau mirosul de alimente poate agrava.

Simptomele

Raul de miscare poate provoca:
– Stare generala de rau
– Greata, varsaturi
– Dureri de cap
– Transpiratii reci, sudoare sentiment care apare, chiar daca acesta nu este atat de fierbinte
– Paloare (piele palida).
De obicei, simptomele dispar la scurt timp după incetarea miscarii. Uneori este nevoie de mai multe zile pentru ca simptomele sa dispara . Unii oameni se pot obisnui cu miscarea in timpul calatoriilor lungi, cum ar fi în timpul unei croaziere . In cazul în care acestea apar sunt de mica intensitate. Odata înapoi pe Pamant simptomele pot reaparea pentru o perioada scurta de timp.
Aceste simptome dispar de obicei in termen de 3 zile de la sfarsitul calatoriei. In cazul in care nu dispar ai nevoie de un medic. Greata si varsaturile pot sa apara a si din cauza altor afectiuni , cum ar fi boli ale stomacului (gastrita) sau probleme ale urechii interne.

Metode preventive pentru raul de miscare

Evitati sa luati o masa gurmata inainte de a incepe o calatorie.
Stati pe scaunul din fata al masinii, mai sus de aripa in plan, si in barca in mijloc .
Respirati aer proaspat prin deschiderea ferestrei, daca sunteti în masina.
Uiti-va drept inainte pana la orizont, daca sunteti pe o barca.
Evitati orice activitate care implica citirea si stabilirea ochiilor pe obiecte apropiate.
Stai departe de oamenii care fumeaza, deoarece fumul poate provoca greața.
Daca aveti copii care sufera de rau de miscare nu creste anxietatea lor vorbeti cu el in timp ce calatoreti .
Evitati mirosurile respingatoare cum ar fi fumul sau parfumul puternic , miros de la motor, deoarece acestea pot declansa greata .
Calatoriti pe timp de noapte, deoarece riscul să fii bolnav este mai mic pe timp de noapte, deoarece, daca nu vedeti miscarea clar ca lumina zilei.

Cel mai bun mod de a trata raul de miscare este de a evita miscarile care provoaca simptomele . Daca nu puteti evita miscarea care declanseaza aceste simptome, va recomandam sa stati intr-un loc in care miscarea nu se simt atat de intens .

Puteți folosi medicamente indicate de un medic pentru a preveni sau a reduce simptomele cum ar fi greata si varsaturile . Multe medicamente sunt eficiente daca sunt luate inainte de a pleca in calatorie. Aceste medicamente au efecte diferite. Unele sunt sedative si minimizeaza efectul de miscare, în timp ce altele reduc greata si voma .

Tratament naturist pentru rau de mișcare cu produse Calivita

Rhodiolin – relaxează sistemul nervos central si periferic, prin cresterea serotoninei, cunoscuta sub numele de „hormonul stari de spirit”.
– Super lecitina de soia – lupta cu greata si varsaturi, durerile de cap care declanseaza raul de miscare .
– XC Ginkgo împreuna cu lecitina si Rhodiolin faciliteaza oxigenare creierului si a tesuturilor, reduce ametelile si spasmele musculare mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>