Omega 3 Natural Fish Oil

Posted by: | Posted on: aprilie 1, 2012

Grasimile sunt in general un factor nociv pentru organism, fiind asociate cu obezitatea si diferite boli cardiovasculare. Exista insa o categorie aparte, asa-numitele „grasimi benefice omega 3„, cu rol deosebit de important si pozitiv in procesele de autoreglare si homeostazie derulate la cele mai importante nivele in organism (in principal in creier, inima, plamani, articulatii, sistem nervos, celule).

Acizii grasi nesaturati Omega 3 au un rol foarte important pentru sanatate si trebuie introdusi in alimentatie, deoarece nu se sintetizeaza singuri in corp. Studii efectuate asupra eschimosilor au aratat beneficiile regimului alimentar format in cea mai mare parte din produse de peste si diverse fructe de mare, si anume:

Prin aportul sporit de acizi grasi Omega 3 scade frecventa bolilor cardiovasculare, a celor imunitare si pe sistem nervos.
In anul 1995, dr. Joseph Hibbeln si un cercetetor american au formulat pentru prima data ipoteza ca absenta acidului gras omega 3 poate avea un rol important in declansarea depresiei, a bolii maniaco-depresive si a starilor maniaco-depresive postnatale.
Uleiul de peste are in compozitie acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atom de carbon, cei mai importanti fiind acidul eicoso-penta-enoic si acidul docoso-hexa-enoic. Acesti acizi grasi nesaturati sunt implicati in sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice in intreg organismul uman.
Prosostaglandinele – stimulate de acizii grasi nesaturati din uleiul de peste – se implica in raspunsul imun, functionarea corespunzatoare a aparatului cardiovascular, reducerea nivelului de colesterol si al trigliceridelor, totodata impiedica agregarea trombocitara scazand astfel riscul de arteroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard. Deoarece reduc viscuozitatea sangelui, contribuie la imbunatatirea conditiilor de circulatie sanguina, crescand aportul de oxigen al tesuturilor, acest lucru antrenand consecinte favorabile la nivelul creierului si al muschiului cardiac.
Un raspuns deosebit de favorabil il declanseaza in corp si in cazul afectiunilor psiho-emotionale sau ale sistemului nervos (de exemplu depresia, scleroza in placi), in protejarea pielii si in afectiunile bronho-pulmonare.
Stephen Cunnane, profesor de medicina si fiziologie la Universitatea Sherbrooke din Quebec si expert in ceea ce priveste acizii grasi Omega-3, spune: „Nu exista niciun alt organ important in organism, care sa contina mai multi acizi DHA decat creierul”. Acizii grasi nesaturati din compozitia uleiului de peste Omega 3 joaca un rol deosebit in dezvoltarea si sanatatea creierului, mai ales la copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>