Produs Natural – SambuRex

Posted by: | Posted on: martie 15, 2012

SambuRex puterea magică a socului negru
Samburex, produsul naturist de la Calvita International, se prezintă sub formă lichidă fiind indicat mai ales pentru fortificarea sistemului imunitar. Ingredientul de bază îl constituie socul negru dar mai conține în plus și Echinaceea și A stragalus, folosite foarte mult în medicina tradițională asiatică.

Socul negru (Sambuscus Nigra) este una dintre plantele a cărei întrebuințare este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, atribuidui-se chiar proprietăți magice, benefice pentru organism. În medicina tradițională socul era folosit împotriva tusei și pentru stimularea digestiei, iar în cazul inflamației amigdalelor și a gâtului era recomandat sub formă de gargară. În țara noastră, dar și în alte țări balcanice se produce o băutură răcoritoare, energizantă din inflorescenta socului, iar fructele sunt folosite la producerea de gemuri, dulceață. Din coajă se prepară un ceai folosit în tratamentul reumatismului și al bolilor de inimă, precum și ca purgativ ușor.În Beerse, Belgia, o varietate de gin numită Beers Vlierke este obținută din fructele de soc negru. Socul fiind bogat în antioxidanți, flavonoide și vitamina C este un excelent stimulator al sistemului imunitar. Fructele de soc negru conțin acizi organici (tartric, acetic, citric, ascorbic, valerianic), zahăr, fructoză, substanțe tanante, pectină solubilă, săruri de potasiu, dar și glicozide antocianice , retinol, iar florile conțin glicozida sambunigrina, benzaldehide, rutină, ulei eteric, acizi organici (ascorbic, cafeic, malic, clorogenic, vitamina E, substanțe tanante. Toate aceste substanțe îi conferă socului negru proprietăți de tonic general, sudorific, expectorant, laxativ și diuretic, imunostimulator, antiviral, antibacterian, normalizează colesterolul.
Samburex, produsul naturist de la Calivita International, conține extracte organice de Echinacea angustifolia, Echinacea purpurea, Astragalus membranaceus. Principala diferență între natural și organic constă în faptul că pentru produsele naturale nu există un regulament strict, în timp ce pentru cele organice trebuie să se respecte o legislație foarte exactă, un produs se poate numi organic și poate afișa acest lucru pe etichetă doar dacă ingredientele și procesul de fabricație nu implică radiații, pesticide, îngrăsăminte chimice sau modificare genetică.
Echinacea este o planta erbacee cu flori asemănătoare celor din familia margaretelor. Există nouă specii de echinacea dar dintre acestea doar trei, Echinacea Angustifolia, Echinacea palida și Echinacea purpurea sunt folosite pentru efectele lor terapeutice. Denumirea echinacea deriva din grecescul echino care înseamnă ”arici”, de la partea centrală a florii sub formă de țepi. Din vremuri străvechi amerindienii au descoperit efectele terapeutice ale plantei, observând că elanii atunci când erau bolnavi sau răniți consumau planta. Echinacea angustifolia stimulează sistemul natural de apărare al organismului și ajută la menținerea sănătății tractului urinar inferior, previne gripele ușoare și bolile respiratorii.
Astragalus membranaceus sau Astragalus propinquus face parte din cele 50 de plante fundamentale folosite în medicina tradițională chineză. Mai este cunoscută și ca ”Huang Qi” – conducătorul galben. Este folosită în medicina tradițională chineză de peste două mi de ani ca stimulent al vitalității și energiei vitele (chi). Despre această plantă se crede că ar crea un fel de ”scut protector” împotriva îmbolnăvirilor. Conține triterpene (astragalozida), mono și polizaharide, flavonoide, colină, betanină, aminoacizi, cumarine, minerale (Se, Zn, Cr, Mg, Mn, K) Planta stimulează producția naturală de interferon, substanța care împiedică dezvoltarea virusurilor, datorită flavonoidelor, saponinelor și polizaharidelor are efect antioxidant. Are efecte benefice în afecțiuni respiratorii, în cancere, boli cardiovasculare.
Vitamina C este un nutrient esenţial vieţii, solubil în apă, implicat în producţia de glucocorticosteroizi şi de anumiţi neurotransmiţători (substanţe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic şi al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi şi a nitrozaminelor, în reacţii imunologice, care facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv.
Majoritatea speciilor de animale şi plante îşi sintetizează singure vitamina C, prin urmare, nu este o vitamină pentru ele. Sinteza vitaminei C este obţinută printr-o secvenţă de paşi, bazaţi pe enzime, care convertesc glucoza în acid ascorbic. Acest lucru are loc fie în rinichi, la reptile şi pasări, sau în ficat, la mamifere şi păsări ciripitoare (Passeriformes). Ultima enzimă din proces, l-gulonolactonă oxidază, nu poate fi fabricată de organismele umane deoarece gena care aparţine enzimei nu funcţionează.
Mutaţiile nu sunt însă letale, deoarce acidul ascorbic se regăseşte din abundenţă în sursele alimentare sau produse naturiste.
Zincul este unul dintre cele mai importante oligoelemente, găsindu-se în fiecare celulă a organismului, dar acesta nu dispune de un depozit important de zinc care să poată fi utilizat în caz de deficienţă.
Zincul acţionează în organism ca un veritabil „ agent de circulaţie”. Controlează şi reglează procesele metabolice, activitatea enzimelor şi menţine integritatea celulelor. Intră în componenţa a mai mult de 70 de enzimele de importanţă vitală care catalizează numeroase reacţii biochimice, de la cele care contribuie la dezvoltarea celulelor până la cele care duc la sinteza testosteronului (hormon sexual). Este constituentul esenţial al enzimelor care protejază organismul împotriva efectelor adverse ale radicalilor liberi.
Este indispensabil în biosinteza proteinelor şi implicit a acizilor nucleici (ADN şi ARN). Este un constituent al insulinei (fiind responsabil de structura spatială a acesteia), hormonul responsabil cu metabolismul glucidelor, prin urmare un element important al acestui metabolism. Zincul participă la funcţionarea normală a organelor reproducatoare, prostată.
Reîntoarce-te la Natură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>